*

Tieto recepty nemajú lautr nič spoločné so zdravou výživou !!!

*
Curry wurst
(karibuřt - karíkabanos)
"Currywurst" je obľúbeným berlínskym fastfoodom. Je rýchly a jednoduchý na prípravu a všetci Berlíňania ho zbožňujú. Ak máte naponáhľo, môžete rajčinovú omáčku nahradiť kečupom.

Ingrediencie:
3 plechovky rajčinovej omáčky,
1/2 kg klobásky alebo točenej salámy,
2 lyžice chilli omáčky,
1/2 lyžičky cibuľovej soli,
1 lyžica bieleho cukru
1 lyžička mletého čierneho korenia, štipka papriky, štipka karí korenia

Príprava:
1. Rúru predhrejeme na grilovaciu teplotu (alebo rozohrejeme gril).

2. Nalejeme rajčinovú omáčku do veľkej panvice, vmiešame chilli omáčku, cibuľovú soľ, cukor a korenie. Necháme prehriať na strednú tepltu, občas premiešame; privedieme do mierneho varu a opäť znížime plameň. Zohrievame ďalších päť minút.

3. Medzitým ogrilujeme klobásu (točeňák) po 3 až 4 minúty z každej strany alebo kým nebude skrz naskrz prehriata. Nakrájame na kúsky 1-2 cm hrubé.

4. Klobásku prelejeme pripravenou omáčkou, posypeme paprikou a karí korením a podávame na papierovej tácke s plastovým príborom.

Malzeit
*
Amschelberské medailónky Ingrediencie:
1/2 kg bravčového údeného stehna
1 krájaná veka
Ajvar
konzervované uhorky

Príprava:
1. Údené stehno nakrájame na plátky cca 1cm hrubé. Tvar plátkov nie je dôležitý, ale optimálne sú štvorčeky 5x5cm.  Uhorku nakrájame na kolieska cca 1/2cm hrubé.
2. Na rospálenej grilovacej panvici opečieme plátky mäsa z oboch strán.
3. Plátky poukladáme na sendviče veky, čajovou lyžičkou nakydáme primerané množstvo Ajvaru, do ktorého vpichneme kolieska kyslej uhorky.
*
Sliezský dlabanec Ingrediencie:
5 ks sliezskej klobásy
5 ks malej francúzskej bagety
10 ks plátkového syra
majonéza
kečup

Príprava:
1. Z bagety pozdĺžne odrežeme cca 1cm hrubú "čiapku". Bagetu vydlabeme ako vaničku.
2. Vystelieme vnútro bagety plátkovým syrom (2 plátky syra na 1 bagetu).
3. Klobásu nakrájame na kolieska primeranej hrúbky. Kolieska poukladáme do bagety. Ak nemáte k dispozícii plátkový syr, môžete ho nahradiť strúhaným syrom.
4. Bagetu zapečieme v rozpálenej rúre, nakyckáme kečup a majonézu do 2 pozdĺžnych pásov (ako poľská zástava).
*
Špagetové párky (špagetové klobásky)

bez prblémov zvládne i osemročné dieťa

bez textového komentára
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Na záhlavie