 |
 |
 |
 |
    |












 |


 |




|
   
|

 |
        |
* |
Tieto recepty nemajú lautr nič spoločné so
zdravou výživou !!!
|
* |
Curry wurst
(karibuřt - karíkabanos) |
"Currywurst"
je obľúbeným berlínskym fastfoodom. Je
rýchly a
jednoduchý na prípravu a všetci
Berlíňania
ho zbožňujú. Ak máte naponáhľo,
môžete
rajčinovú omáčku nahradiť kečupom.
Ingrediencie:
3 plechovky rajčinovej omáčky,
1/2 kg klobásky alebo točenej salámy,
2 lyžice chilli omáčky,
1/2 lyžičky cibuľovej soli,
1 lyžica bieleho cukru
1 lyžička mletého čierneho korenia, štipka
papriky, štipka karí korenia
Príprava:
1. Rúru predhrejeme na grilovaciu teplotu (alebo rozohrejeme
gril).
2. Nalejeme rajčinovú omáčku do veľkej panvice,
vmiešame chilli omáčku, cibuľovú soľ,
cukor a
korenie. Necháme prehriať na strednú tepltu,
občas premiešame; privedieme do mierneho varu a
opäť
znížime plameň. Zohrievame ďalších
päť
minút.
3. Medzitým ogrilujeme klobásu
(točeňák) po 3 až 4
minúty z každej strany alebo kým nebude skrz
naskrz
prehriata. Nakrájame na kúsky 1-2 cm
hrubé.
4. Klobásku prelejeme pripravenou omáčkou,
posypeme
paprikou a karí korením a podávame na
papierovej
tácke s plastovým príborom.
Malzeit |
* |
Amschelberské
medailónky |
Ingrediencie:
1/2 kg bravčového údeného stehna
1 krájaná veka
Ajvar
konzervované uhorky
Príprava:
1. Údené stehno nakrájame na
plátky cca 1cm
hrubé. Tvar plátkov nie je
dôležitý, ale
optimálne sú štvorčeky 5x5cm.
Uhorku
nakrájame na kolieska cca 1/2cm hrubé.
2. Na rospálenej grilovacej panvici opečieme
plátky mäsa z oboch strán.
3. Plátky poukladáme na sendviče veky, čajovou
lyžičkou
nakydáme primerané množstvo Ajvaru, do
ktorého
vpichneme kolieska kyslej uhorky. |
* |
Sliezský
dlabanec |
Ingrediencie:
5 ks sliezskej klobásy
5 ks malej francúzskej bagety
10 ks plátkového syra
majonéza
kečup
Príprava:
1. Z bagety pozdĺžne odrežeme cca 1cm hrubú "čiapku". Bagetu
vydlabeme ako vaničku.
2. Vystelieme vnútro bagety plátkovým
syrom (2 plátky syra na 1 bagetu).
3. Klobásu nakrájame na kolieska primeranej
hrúbky. Kolieska poukladáme do bagety. Ak
nemáte k
dispozícii plátkový syr,
môžete ho nahradiť
strúhaným syrom.
4. Bagetu zapečieme v rozpálenej rúre,
nakyckáme
kečup a majonézu do 2 pozdĺžnych pásov (ako
poľská
zástava). |
* |
Špagetové
párky (špagetové klobásky)
bez prblémov zvládne i osemročné dieťa
bez textového komentára |
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
 |
* |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|