Canada reštaurácia & Bar
Kanadská 267, 987 01 Poltár

Tel.: 0902 766 734, 0915 364 557
*
Poslať príspevok e-mailom
*
Marka Nová Baňa - Stará Huta - hostinec totalitných mravov. Nostalgia dekorovaná zástavami štátov Warszawskej zmluvy a RVHP. Jedlo sa dá jesť, pivo sa dá piť. Boli sme tam s manželom a malým minulý víkend a som si istá, že nie naposledy. Totalitné pohostinstvo tak samozrejme vyzerať nemohlo, ale ako skanzen starých poriadkov je to perfektná myšlienka.
*
Rado V hostinci Alpina na Žltom piesku pri Banskej Bystrici je radosť posedieť. A keď človek spadne, mal by sa pozviechať a znovu posadiť. A keď už je na tom tak zle, že nevládze, je tu ochotná obsluha, ktorá mu pomôže do blízkeho lesíka, aby si uľavil...
*
Jaja Prijateľne chutné a prijateľne lacné pokrmy podávajú v hostinci AV-Trade v Banskej Bystrici. Na terase sa dá posedieť od jari do jesene. V zime to už taká pohodička nie je, ale oproti tomu aký to bol kedysi pajzel, sa to oveľa zlepšilo. Na zdravie!
*
Milo Ak chcete vidieť ako to bežalo "za komárov", choďte sa pozrieť do Malej Lehoty - Blaškov štál. Pohostinstvo, ako v každej dedine muselo stáť pri MNV. Cena piva dodnes odoláva tlakom trhového hospodárstva a jedlo zodpovedá úrovni V. cenovej skupiny. Toto je správna atmosféra, ktorá evokuje "mladé letá" Husákovej generácie.
*
Mirka Krčma, alebo spisovne hostinec, Danuša je dobrým podnikom pre vytrvalcov. Kto navštívi Baďan pri Banskej Štiavnici, mal by to otestovať. Dokiaľ sa parí, nevyhodia vás, ani sa nebudú vyhovárať na záverečnú. Vidno, že im záleží na štamgastoch i náhodných pocestných.
*
Mário Jedáleň Srdiečko na Partizánskej ceste v Banskej Bystrici je pajzel, akému nie je rovno. V živote už ma tam neuvidia!
*
Terka Štýlový hostinec Čierny orol v Lučenci mimoriadnym unikátom v oblasti stravovania i dodržiavania pitného režimu. Ceny sú na veľmi dobrej úrovni a poživatiny tiež. Milujem to tam!
*
Jarek V Banskej Bystrici som navštívil hostinec Country Mlyn a nestačil som sa diviť. Dobré jedlo i nápoje, dobré ceny, dobré prostredie. Vydržal som do neskorých nočných hodín, aj keď som zarmútil svoje dieča. Ale taký už je život.
*
Zorba V sobotu som navštívil reštauráciu Papuča v Banskej Bystrici. Jedlo bolo "chuti mdlé" a o nápoji ani nehovorím. Odporúčam len samovrahom.
*
Veroniqa V pizzérii San Marco v Banskej Bystrici majú prijateľné ceny a slušnú obsluhu. Bola som tam niekoľkokrát, ešte nikdy ma nesklamali.
*
Mrak Do penziónu Bocian vo Vlkanovej pri BB ma už nikto nedostane, ani keby mi za návštevu platili. Otrasné hygienické podmienky a neznesiteľný hluk v nočných hodinách asi odradia každého, kto tam zavíta.
*
Rišo Minulú sobotu prebehla v Domčeku Admirál jedna veľká námorná bitka. Zúčastnil som sa a bol som na strane víťazov. Nabudúce ich opäť vyprášime.
*
Francek Nebudem klamať! Hotel Šachtička pri Banskej Bystrici je je veľmi pekné a slušné zariadenie. Vôbec to neberte ako reklamu, ani s majiteľom sa nepoznám, ale je tam moc pekne a odporúčam tento hotel všetkým hosťom, ktorí tým smerom cestujú.
*
Dada Hostinec U Jurka vo Zvolene nie je celkom v poriadku. Otváracia doba je pofidérna a o obsluhe máte niekedy dojem, že zomrela, alebo pri najmenšom bola ranená pri výkone služby. A o dámskych toaletách sa ani nejdem vyjadrovať. Preč odtiaľ a rýchlo!
*
Ostrostrelec Zvolenská cukráreň Betty je pre študentov fajn. Nemusíme stále chodiť len na pivo. I posedenie pri zákusku je lepšie ako ležať nad skriptami.
*
Saxana Žarnovické bistro Dolina nemá chybu. Nápoje i potraviny za senzačné ceny. Odporúčam každému!
*
Arabella Do bistra Aroma pod hradom vo Zvolene radšej nechoďte. Také ponuré a odporné prostredie, ako je tam, som asi ešte nezažila. Je to asi len pre hrdinov a nebojsov.
*
Demižón Bufet Bariak na Zvolenskej tržnici je pekné stravovacie a hlavne nalievacie zariadenie. Niekedy tam človek chytí zopár poza ucho, ale aspoň sa nenudíme.
*
Devla Bistro Domino v Bakate je večne zavreté. Zaujímalo by ma, aké tam majú tržby, keď si môžu dovoliť takýto luxus. Možno by to mal prebrať niekto, kto sa tomu bude viac venovať a bude i predávať nápoje.
*
Makovec V Tisovci je jedna putyka a tá sa volá Byss Juraj. Možno že to je bistro. Bol som tom nikoľkokrát a vždycky ma obsluhoval niekto iný. Tak teraz neviem, či mám sklerózu, alebo je tam tak rozsiahly kolektív pinglov, alebo je tam taká veľká fluktuácia. To je jedno, hlavne, že sa tam dá zapariť.
*
Samojed Vo Veľkých Dravcoch je jedno pekné stravovacie zariadenie. Volá sa Bufet Zubáč. Okrem toho príboru, ktorým sa nemôže pochváliť, je to všetko v norme. Hlavne je tam rýchla obsluha, ktorá nečaká na tringelty. Chutné pokrmy i nápoje. Odporúčam každému motorkárovi a notorikovi.
*
Adino Obsluha bistra na Majerskej ceste v Bystrici je nepoučiteľná. Z alkoholických nápojov majú slušný výber, ale džúsy vôbec nepoznajú. No ako si môžem dať vodku s džúsom, bez džúsu. To je ako keby som si dával čaj s rumom bez čaju. A chlastať stále dookola gin s tonikom nie je veľmi zdravé. Totižto tonik vám môže spôsobiť hluchotu, ak o tom neviete. Stvrdnú vám kosti v uchu a prestanú fungovať. Tak si to rozmyslite, či to tak má byť, alebo čo?
*
Stano Pri Hronskom Beňadiku je Gazdovský Hostinec a v ňom sa dá teoreticky i najesť. Tak trocha je to ponižujúce, keď sa máte v pohostinstve doprosovať o teplú stravu. To hádam nebolo ani za stredoveku. Ale v tomto drsnom kraji je možné čokoľvek.
*
Marián Medzi Zvolenom a Bystricou, pri Sliači je "zašitý" pomerne rozľahlý areál hotela Kaskády. Cez víkend sme tam mali školenie biznisu v energetike a neľutujem tejto návštevy. Ceny sú úmerné luxusu a nebyť rozapkov pri príchode okolo smetiska cez rómsku dedinku, nemal by som tomuto zariadeniu, čo vytknúť. Holt nemôže byť všetko ideálne.
*
Tomek Tak som bol na lyže s partiou na Donovaloch a ubytovali sme sa v penzióne Zornička. Ubytko išlo, strava ušla, ale s parkovaním to nebolo nič moc. Člolvek má predsa len lepší pocit, ak na svoj motor vidí z okna, alebo ak je zagarážovaný v uzavretých priestoroch. No ale sme to prežili, tak je fajn.
*
Kačka V Krupine sme s partiou navštívili knajpu Pod bránou. Je to správna nálevňa. I prístup personálu je na slušnej úrovni. Asi po dvoch hodinách začali chalani skladať básničky vychvalujúce tento hostinec a jeho osadenstvo. Škoda, že sme to nezapisovali na pivné tácky. Mohla som vám poslať dôkaz. Nabudúce sa polepším :-)
*
Jakub Na Táloch pri Brezne je celkom slušný hotel, ale názov Partizán, zaváňa podvratnou vojenskou činnosťou. Najmä pre zahraničnú klientelu môže tento nešťastne zvolený názov byť predmetom nezáujmu. Celkovo sa domnievam, že by hoteliéri mali porozmýšľať nad názvami. Nie len aby sa dali dobre vyslovovať, ale i aby neevokovali pocit zbojníctva a možného podvodu voči zákazníkovi. Viem, že nám boľševícke školstvo vtĺkalo do hlavy, že partizáni sú "tí dobrí", ale pravda to nie je. Gerilová, respektíve partizánska vojna je masaker bez pravidiel a čestných zásad. Nečestní ľudia v dobe mieru píšu anonymné listy, v čase vojny prestanú kydať hnoj a siahnu po zbrani. Názov Parmezán, Patriot, alebo i Parník by boli isto oveľa príťažlivejšie ako tento komunistický prežitok.
*
Jožko Ak trafíte do hotela Golfer v Kremnici, máte pol víťazstva vo vrecku. Nám sa to podarilo až na tretí pokus, ale stálo to za to. Nádherné prostredie so športovým vyžitím. My sme si hodili petanque a chytilo nás to. Je to šport pre súťaživých, hoci nie veľmi fyzicky zdatných ľudí. Tomu vravím pekný víkendový pobyt.
*
Ivoš My, čo pamätáme totalitné časy, máme v podvedomí zafixovaný slogan Vyhni sa vyhni. Jednalo sa o pivo - Sitňan 12° a Vyhne 10°. Dnes existuje hotel Sitno vo Vyhniach a ja, bez ohľadu na jeho oficiálne zaškatuľkovanie, mám stále rovnaký pocit ako vtedy. Asi by ma nikto nedonútil, aby som sa tam ubytoval. Radšej sa vyhnem...
*
Poslať príspevok e-mailom
Na záhlavie