Canada
reštaurácia & Bar
Kanadská 267, 987 01 Poltár
Tel.: 0902 766 734, 0915 364 557
*
*
Marka
Nová Baňa - Stará
Huta - hostinec
totalitných mravov. Nostalgia dekorovaná
zástavami
štátov Warszawskej zmluvy a RVHP. Jedlo sa
dá
jesť, pivo sa dá piť. Boli sme tam s manželom a
malým
minulý víkend a som si istá, že nie
naposledy.
Totalitné pohostinstvo tak samozrejme vyzerať nemohlo, ale
ako
skanzen starých poriadkov je to perfektná
myšlienka.
*
Rado
V hostinci Alpina na Žltom piesku pri
Banskej Bystrici
je radosť posedieť. A keď človek spadne, mal by sa pozviechať a znovu
posadiť. A keď už je na tom tak zle, že nevládze, je tu
ochotná obsluha, ktorá mu pomôže do
blízkeho
lesíka, aby si uľavil...
*
Jaja
Prijateľne chutné a prijateľne
lacné
pokrmy podávajú v hostinci AV-Trade v Banskej
Bystrici.
Na terase sa dá posedieť od jari do jesene. V zime to už
taká pohodička nie je, ale oproti tomu aký to bol
kedysi
pajzel, sa to oveľa zlepšilo. Na zdravie!
*
Milo
Ak chcete vidieť ako to bežalo "za
komárov", choďte sa pozrieť do Malej Lehoty -
Blaškov
štál. Pohostinstvo, ako v každej dedine muselo
stáť pri MNV. Cena piva dodnes odoláva tlakom
trhového hospodárstva a jedlo
zodpovedá
úrovni V. cenovej skupiny. Toto je správna
atmosféra, ktorá evokuje "mladé
letá"
Husákovej generácie.
*
Mirka
Krčma, alebo spisovne hostinec,
Danuša je
dobrým podnikom pre vytrvalcov. Kto
navštívi Baďan
pri Banskej Štiavnici, mal by to otestovať. Dokiaľ sa
parí, nevyhodia vás, ani sa nebudú
vyhovárať na záverečnú. Vidno, že im
záleží na štamgastoch i
náhodných
pocestných.
*
Mário
Jedáleň
Srdiečko na Partizánskej ceste v Banskej Bystrici je pajzel,
akému nie je rovno. V živote už ma tam neuvidia!
*
Terka
Štýlový
hostinec Čierny orol
v Lučenci mimoriadnym unikátom v oblasti stravovania i
dodržiavania pitného režimu. Ceny sú na veľmi
dobrej
úrovni a poživatiny tiež. Milujem to tam!
*
Jarek
V Banskej Bystrici som
navštívil
hostinec Country Mlyn a nestačil som sa diviť. Dobré jedlo i
nápoje, dobré ceny, dobré prostredie.
Vydržal som
do neskorých nočných hodín, aj keď som
zarmútil svoje dieča. Ale taký už je život.
*
Zorba
V
sobotu som navštívil
reštauráciu Papuča v
Banskej Bystrici. Jedlo bolo "chuti mdlé" a o
nápoji ani
nehovorím. Odporúčam len samovrahom.
*
Veroniqa
V
pizzérii San Marco v Banskej Bystrici
majú prijateľné ceny a
slušnú obsluhu. Bola
som tam niekoľkokrát, ešte nikdy ma nesklamali.
*
Mrak
Do
penziónu Bocian vo Vlkanovej pri BB ma už nikto nedostane,
ani
keby mi za návštevu platili. Otrasné
hygienické podmienky a neznesiteľný hluk v
nočných
hodinách asi odradia každého, kto tam
zavíta.
*
Rišo
Minulú sobotu prebehla v
Domčeku Admirál
jedna veľká námorná bitka.
Zúčastnil som sa
a bol som na strane víťazov. Nabudúce ich
opäť
vyprášime.
*
Francek
Nebudem klamať! Hotel Šachtička
pri Banskej Bystrici je je veľmi
pekné a slušné zariadenie.
Vôbec to neberte ako reklamu, ani s
majiteľom sa nepoznám, ale je tam moc pekne a
odporúčam tento hotel
všetkým hosťom, ktorí tým
smerom cestujú.
*
Dada
Hostinec
U Jurka vo
Zvolene nie je celkom v poriadku. Otváracia doba je
pofidérna a o obsluhe máte niekedy dojem, že
zomrela,
alebo pri najmenšom bola ranená pri
výkone služby.
A o dámskych toaletách sa ani nejdem vyjadrovať.
Preč
odtiaľ a rýchlo!
*
Ostrostrelec
Zvolenská
cukráreň Betty je pre študentov fajn.
Nemusíme
stále chodiť len na pivo. I posedenie pri zákusku
je
lepšie ako ležať nad skriptami.
*
Saxana
Žarnovické
bistro Dolina nemá chybu. Nápoje i potraviny za
senzačné ceny. Odporúčam každému!
*
Arabella
Do
bistra Aroma pod
hradom vo Zvolene radšej nechoďte. Také
ponuré a
odporné prostredie, ako je tam, som asi ešte
nezažila. Je
to asi len pre hrdinov a nebojsov.
*
Demižón
Bufet Bariak na Zvolenskej tržnici je
pekné
stravovacie a hlavne nalievacie zariadenie. Niekedy tam človek
chytí zopár poza ucho, ale aspoň sa
nenudíme.
*
Devla
Bistro
Domino v
Bakate je večne zavreté. Zaujímalo by ma,
aké tam
majú tržby, keď si môžu dovoliť takýto
luxus. Možno
by to mal prebrať niekto, kto sa tomu bude viac venovať a bude i
predávať nápoje.
*
Makovec
V Tisovci je jedna putyka a tá
sa volá
Byss Juraj. Možno že to je bistro. Bol som tom nikoľkokrát a
vždycky ma obsluhoval niekto iný. Tak teraz neviem, či
mám sklerózu, alebo je tam tak rozsiahly
kolektív
pinglov, alebo je tam taká veľká
fluktuácia. To je
jedno, hlavne, že sa tam dá zapariť.
*
Samojed
Vo Veľkých Dravcoch je jedno
pekné
stravovacie zariadenie. Volá sa Bufet Zubáč.
Okrem toho
príboru, ktorým sa nemôže
pochváliť, je to
všetko v norme. Hlavne je tam rýchla obsluha,
ktorá nečaká na tringelty. Chutné
pokrmy i
nápoje. Odporúčam každému
motorkárovi a
notorikovi.
*
Adino
Obsluha
bistra na Majerskej ceste v Bystrici je nepoučiteľná. Z
alkoholických nápojov majú
slušný
výber, ale džúsy vôbec
nepoznajú. No
ako si môžem dať vodku s džúsom, bez
džúsu. To je
ako keby som si dával
čaj s rumom bez čaju. A chlastať stále dookola gin s tonikom
nie
je
veľmi zdravé. Totižto tonik vám môže
spôsobiť
hluchotu, ak o tom
neviete. Stvrdnú vám kosti v uchu a
prestanú
fungovať. Tak si to
rozmyslite, či to tak má byť, alebo čo?
*
Stano
Pri
Hronskom Beňadiku je Gazdovský Hostinec a v ňom sa
dá
teoreticky i najesť. Tak trocha je to ponižujúce, keď sa
máte v pohostinstve doprosovať o teplú stravu. To
hádam nebolo ani za stredoveku. Ale v tomto drsnom kraji je
možné čokoľvek.
*
Marián
Medzi Zvolenom a Bystricou, pri Sliači je
"zašitý" pomerne
rozľahlý areál hotela Kaskády. Cez
víkend sme tam mali školenie biznisu
v energetike a neľutujem tejto návštevy. Ceny
sú úmerné luxusu a nebyť
rozapkov pri príchode okolo smetiska cez rómsku
dedinku, nemal by som
tomuto zariadeniu, čo vytknúť. Holt nemôže byť
všetko ideálne.
*
Tomek
Tak som bol na lyže s partiou na
Donovaloch a ubytovali sme sa v
penzióne Zornička. Ubytko išlo, strava
ušla, ale s parkovaním to nebolo
nič moc. Člolvek má predsa len lepší
pocit, ak na svoj motor vidí z
okna, alebo ak je zagarážovaný v
uzavretých priestoroch. No ale sme to
prežili, tak je fajn.
*
Kačka
V Krupine sme s partiou
navštívili knajpu Pod bránou. Je to
správna
nálevňa. I prístup personálu je na
slušnej
úrovni. Asi po dvoch hodinách začali chalani
skladať
básničky vychvalujúce tento hostinec a jeho
osadenstvo.
Škoda, že sme to nezapisovali na pivné
tácky.
Mohla som vám poslať dôkaz. Nabudúce sa
polepším :-)
*
Jakub
Na
Táloch pri Brezne je celkom slušný
hotel, ale názov Partizán,
zaváňa podvratnou vojenskou činnosťou. Najmä pre
zahraničnú klientelu
môže tento nešťastne zvolený
názov byť predmetom nezáujmu. Celkovo sa
domnievam, že by hoteliéri mali
porozmýšľať nad názvami. Nie len aby
sa
dali dobre vyslovovať, ale i aby neevokovali pocit
zbojníctva a možného
podvodu voči zákazníkovi. Viem, že nám
boľševícke školstvo vtĺkalo do
hlavy, že partizáni sú "tí
dobrí", ale pravda to nie je. Gerilová,
respektíve partizánska vojna je masaker bez
pravidiel a čestných zásad.
Nečestní ľudia v dobe mieru píšu
anonymné listy, v čase vojny prestanú
kydať hnoj a siahnu po zbrani. Názov Parmezán,
Patriot, alebo i Parník
by boli isto oveľa príťažlivejšie ako tento
komunistický prežitok.
*
Jožko
Ak trafíte do hotela Golfer v
Kremnici, máte pol víťazstva vo
vrecku. Nám sa to podarilo až na tretí pokus, ale
stálo to za to.
Nádherné prostredie so
športovým vyžitím. My sme si hodili
petanque a
chytilo nás to. Je to šport pre
súťaživých, hoci nie veľmi fyzicky
zdatných ľudí. Tomu vravím
pekný víkendový pobyt.
*
Ivoš
My,
čo pamätáme totalitné časy,
máme v podvedomí zafixovaný
slogan Vyhni sa vyhni. Jednalo sa o pivo - Sitňan 12° a Vyhne
10°. Dnes
existuje hotel Sitno vo Vyhniach a ja, bez ohľadu na jeho
oficiálne
zaškatuľkovanie, mám stále
rovnaký pocit ako vtedy. Asi by ma nikto
nedonútil, aby som sa tam ubytoval. Radšej sa
vyhnem...